direct naar inhoud van 1.1 Aanleiding
Plan: Sportpark Jaspers Fase 3
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0294.BP1201SGJASPERSF3-OW01

1.1 Aanleiding

Op 29 april 2010 heeft de gemeenteraad van Winterswijk groen licht gegeven voor de herinrichting van de sportpark Jaspers. De herinrichting van sportpark Jaspers zal in drie fasen worden voltrokken. De eerste fase behelst het verplaatsen van korfbalvereniging WIKO naar sportpark Jaspers, waar de vereniging een plaats krijgt naast hockeyvereniging Avanti. Hierbij wordt onder andere een gemeenschappelijk kunstgrasveld aangelegd.
In de tweede fase zal onder andere een grondruil met gesloten beurs plaatsvinden, waarmee het bestaande aantal tennisbanen op peil kan worden gehouden. Ook zullen de parkeervoorzieningen worden uitgebreid en zal er een buitenschoolse opvang in de voetbalkantine van v.v. Winterswijk mogelijk worden gemaakt.
De derde en laatste fase van de herinrichting voorziet onder andere in de aanleg van een aantal velden voor de voetbalverenigingen WVC, SKVW en v.v. Winterswijk en de realisatie van een nieuwe accommodatie. Voor honk- en softbalvereniging Hickory wordt een nieuwe locatie gezocht.
De eerste twee fasen zijn reeds geregeld in een bestemmingsplan dat op 28 april 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld. Dit bestemmingsplan gaat in op de ontwikkelingen van de derde fase.