direct naar inhoud van 5.6 Verkeer en parkeren
Plan: Het Vriezenhuis
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0294.BP1012BGVRIEZENHS-OW01

5.6 Verkeer en parkeren

Het plangebied wordt direct ontsloten op de Wooldseweg. Het aantal voertuigen op deze weg bedraagt (per etmaal) circa 2500. De nieuwe activiteiten op het erf leveren geen substanti‘le bijdrage aan het aantal verkeersbewegingen. De bestaande infrastructuur bevat voldoende capaciteit om de huidige bewegingen op te vangen. Daarnaast heeft de bestaande infrastructuur een zodanige restcapaciteit dat er geen problemen zijn voorzien. Parkeren zal volledig plaatsvinden binnen het bestaande erf.

Op basis van de CROW-publicatie 182 (een basis voor parkeernormering) geldt voor hotels een parkeernorm van minimaal 0,5 tot maximaal 1,5 per kamer. Binnen dit plan worden maximaal 25 kamer gerealiseerd. Dit betekent dat er voldoende parkeerruimte aanwezig moet zijn binnen het erf voor 12,5 tot 37,5 auto's.

Een standaard parkeerplaats voor een auto heeft een netto oppervlakte van 12,5 m2. Binnen de normen van het CROW moet er dus (afgerond) tussen de 156 m2 en 469 m2 aan parkeerruimte aanwezig zijn op het erf. Het erf heeft een oppervlakte van 15.000 m2 (1,5 hectare). De benodigde parkeerruimte kan dan ook ruimschoots worden gerealiseerd. Dit met slechts zeer beperkte aanpassingen aan de bestaande inrichting.